...jen jsem si tak v klidu psala seminárku o Závišovi z Falkenštejna...s nádhernou středověkou hudbou na plný pecky, abych se do toho mohla lépe a radostněji vnořit...vůbec nic špatného, neřku - li trestuhodného jsem neprováděla...má činnost byla bohulibá a hudba jen mírně donebevolající...i přesto jsem se zřejmě znelíbila "jakési" mocnosti, straně Temna...tiskařský šotek byl vzburcován a rozezlen...proč já ubohá jen mám normální lidské potřeby! Proč jsem se jen k té židli nepřilepila a dovolila si ji opusit za účelem získání kousku toho žvance?! Co jsem jen komu provedla?

 

3.3.4. Zhoršení vztahů s Václavem Dodnes není zcela jasné, co bylo příčinou roztržky českého krále s jeho někdejším otčímem. Zdá se, že jiné šlechtické rody pohlížely s neskrývanou záští i závistí na rostoucí moc i bohatství Vítkovců, kteří po smrti Přemysla Otakara II vlastnili obrovské pozemky. K dovršení všeho i Kunhuta byla bohatá jak sviňa a tak z toho nemohlo pojít nic pořádného. Kunhůta byla navíc hladová a nic jí nestačilo…x… nebo to bylo naopak, a ona byla vzorem ctností a symbolem chudoby = myš polní a oděna ve svoji krásu bez závoje coby  lilie bělostná jak zuby po Thymolínu  ??? 

...a drahý můj zploditel a živitel se snažil stát menším a ještě menším, snažíc se maskovat Katolickým týdeníkem...jako by to mohlo smýt jeho vinu...a prý "Pamatuj na 5. přikázání!"...ale mé pomstě stejně neušel! Výsledek: Křeslo vzhůru nohama, osoba č. 1 v povlaku na polštář huhlající, č.2 nad prvou se vítězně šklebící, 5 listů něčeho jako palma na zemi se válejících :o)...a výhrůžka absence oběda od osoby č. 3 ve vzduchu se vznášející ("My nic, to udělala...zahradník :o)

Avšak ta hrůza...co mi s Kunhutou provedl... a že prý vždy do svých seminárek a diplomek psal na vyzkoušení pozornosti čtenáře věci jako "kdo to čte, je vůlů, ", z tohoto důvodu si musel trhnout protézou" a podobně...prý mu na to nikdy nikdo nepřišel...tsss.... Já se rozhodně distancuji!! To se to pak říká, po kom to dítě jenom je...

A do toho mi ještě volá sister, jak prý se mám, a když se opovážím zeptat, jak se má švagr, s bohorovným klidem mi tvrdí, že je v lednici...tak koukám, že ten jejich vztah od svatby nějak ochladl :o)