PONDĚLÍ – DEN TŘETÍ

 

Uááá, zívám, tlamičku dokořán a zdravím tvorstvo dvounohé i čtyřnohé. Včera jsem asi šmejdaila přespříliš, víčka se mi klíží a spát se mi chce, jéjda. Ale což, svoji i vaši pravidelnou dávku emocí a informací nemůžu zanedbat, tedy směle do toho a pak honem od toho.

Víte, že už je nás přes 190? Natrháváme vesmírné rekordy. Recepce se taky někde podřekla, že věkový průměr účastníků je 18,5 roku. To zírám, započítali i mě?

Ale to si pištěte, že i dneska se děly věci, ani jsem nestačila zírat, a z přebíhání z jednoho programu na druhý mi můžou pacičky upadnout. Ještě, že je tu ta bilokace, jinak nevím...a co nevím, to nepovím, to si radši ani nepředstavuju...

Ranním slovem na den mi dal Karel Macek pecku čenichovku, jeho “Bděte!“ mi tancovalo před očima celý den.

Dopoledne se hezky zabalilo s otcem Balíkem, jenž měl přednášku na téma “Pověry v sexualitě“. Ju, tam jsem běžela hezky zčerstva, zajímalo mě, co se dozvím. Nu, nebylo toho málo – tady jsou střípky nejlepších výroků:

 

  • „Není úkolem katolického děvčete chodit v pytli„ (A já si celý život myslela, že vo tom to je!! :-O)

  • „Muž je zvláštní tvor.“ (A já jsem vzduch?)

  • „Kdybych věděl, že si moji rodiče řekli: „Uděláme si Jeníka.“ či: „Koupíme si škodovku nebo si pořídíme Jeníka,“ byl bych naštvanej. (Já říkám: Mohli si třeba pořídit auto a udělat si výlet na hory :-)

     

Zkrátka, máte prý objevit svoje tělo i osobnost jako dar pro druhé. Jo, dar, mě kdyby někdo dostal, jdu do popelnice. Ale nevadí, pro mě to nebylo, a lidu vesmírnému se to podle hlasitosti potlesku ušislyšně líbilo.

Dívala jsem se potom z okna v kotelně a pochechtávala se pobíhajícím a padajícím skupinkám, vyměňovačům papírků v barevných čepicích, skvrnám na slunci i jen tak z hladu. Po bramboračce a rýžovém nákypu mě smích přešel. Veškeré smetáctvo se vrhlo do úklidu, div mě nezametlo, dokonce i myší díru vyleštilo, až se z toho lesku blesku nedalo spát. C-c, nucené dodržování slova na den.

I nadále se robí přáníčka čili pozvánky na koncertek, rozvěšuje se výzdoba, zdobí perníčky – ačkoliv víc polevy skončilo na tvářích a v žaludcích zdobících i nezdobících...nezdoby jedny!!

Na pátou hodinu odešli na mši do sv. Matouše. Nešla jsem a trucovala – stejně nepůjdu do nebe!

Má zbožnost má své meze (pozn. red.: Její mozek taky.), do toho mrazu mě nikdo nedostane. A po mši bylo co? Aano, pěkně podle říkadla “Dříve než se sešeří, dostaneme večeři“ jsme dostali nášup zbytků od oběda a lahodné pomazánky.

Hryzala jsem chlebík a výčitky hryzaly mě...mráz, nemráz, příště půjdu, nebo budu uhryzaná.

Na večerní show už jsem zase poctivě šla – a dobře jsem udělala. O adopci na dálku nám přednášel pater Josef Suchár, jehož jméno vůbec neodpovídá projevu. Slyšte: „ Kdo byl v Indii? Nikdo? Potěšili jste mě...teď si můžu říkat, co chci....V Indii neplatí fyzikální zákony – jede autobus, vedle náklaďák, další do protisměru, tři motorky, krávy okolo...a všechnose to vyhne....Svítí každý druhý auto, proč svítit, když svítí ten druhej...V náklaďáku mají ty svý bohy – opici, slona, hada, pak Pražský Jezulátko, Pannu Marii a ještě Buddhu, aby to měli jó posichrovaný...Dole pobíhali hadi...vobčas cáknul na krokodýly, říkal, že bude krmení, a ty děti už jsme neviděli...

 

A pozor – trocha myšího bulváru:

 

ŠOKUJÍCÍ DOZNÁNÍ! KNĚZ MÁ DÍTĚ!

Katolický kněz Tomáš Hoffman (42), dnes učinil prohlášení, jež otřáslo Vesmírem: „Ano, mám dítě“ Podle našeho tajného zpravodaje se jedná o jistého Robina S., jehož velebný otec oficiálně adoptoval. „Jistě, je psaný na mne, leč je to dítě celého Vesmíru.“ A neopomněl dodat: „Můžete přispět do zelené kasičky.“ Gratulujeme a přejeme hodně štěstí do rodinného vztahu – snad jej vzdálenost Indie nepokazí.

 

Jen mám asi průšvih, neb jsem ohlodala svíčku, jež byla určena pro hosta...no nic, vypadá to jako ornament...otisk zubů je v módě.

Jelikož se Vesmír chystá vstoupit do velkého silvestrovského harakiri, sešly se ještě po celém domě skupinky prosebníků, chváličů i i děkovníků....a já se tentokrát pokorně přidala. Teď už se chystám přidat k spícím – dobrou nocku s packou myší.

 

HeHe