ČTVRTEK – DEN ŠESTÝ

 

Piskpiskpisk-písk-piskpísk-piskpiskpisk-písk-pískpisk-pískpiskpískpísk—piskpísk—piskpiskpiskpísk-pisk-piskpiskpisk-pisk-piskpískpiskpisk-pískpiskpískpísk—pískpisk-pískpískpísk-

piskpiskpiskpísk-pískpiskpískpísk—piskpískpisk-pískpískpísk-pískpiskpísk-

 

(pozn.red.: Omlouváme se za dočasný výpadek překladače z myšiny, způsobený ohňostroji, jež změnily hladinu témyše, způsobily fatální chybu v procesu extrakce tetramausátoru a narušily běh osmé fáze rušiče úprků.)

 

...radujme se, veselme se, v tomto novém roce. Hele, není to třeba Rok myši?? Ale to je myšifuk...

tohle je myšinteresantní...jedno malé přehoupnutí středy v čtvrtek, změna čísla v letopočtu a co to udělá?!

Dav je nadšen a shromážděn v jídelně, zatím jen mlsně pozoruje stoly, prohýbající se pod horami jídla...chlebíčky, chipsy, cukroví, tohle, tamto...na podlahu mi sliny kapou...ale už je tu přípitek a hlasité Živijó, už si vínkem připíjejí, každý jen jednu skleničku, co sice nemají nožičku, ale cinká to a břinká...Pozor! Co to vidím? Zraky moje! To je ale cinták! Vždyť on to, pro pět ran do kočky, leje k muškátům! Takové škody! Šupu to vylízat, dokud se to nevsákne a nikdo se nedívá! Jejejej...červené...lížu, lížu...hehehe...to je švanda, jak se ten svět točí! A ty stoly, jak mizí! A lidičky v zmateném chumlu poskakují, jakoby v polce, valčíku. Že by vážně tancovali? Ale melou se nějak moc rychle...a půl metru nad zemí by taky asi neměli být...éé..bum.

Opile barevným novoročním spánkem vířily mi páry, útržky rozhovorů z krbovky, linecká kolečka veliká jako věž a z jakéhosi nevysvětlitelného důvodu kompletní představení japonského divadla kjógen. Po čtvrté hodině mě kdosi se slovy: „Hele, chcíplá myš!“ vytáhl za ocásek z květináče, zabimbal mnou komusi ječícímu před nosem a neurvale šoupnul do koše. Ještě k tomu na papír. To mám za všechno. Avšak slibuji svatosvatě, na mou čest, už nic takového lízat nebudu!! Hlavička mě řezala víc než papír v odpaďáku. Slyšíc zpívat nebeské sbory jsem se zabalila do posmrkaného papírového kapesníku. Dům se ztišil k prvnímu letošnímu spánku – leč příliš dlouho si jej neužil, ráno raníčko potácely se po domě postavičky, oči slepené, hlavy do talířů padající a v chůzi usínající...ale jediný, kdo tu má opičku, jsem tu já....zvíře k zvířeti, ale stydím se a hanbou rdím. Ale když už tu byla, nechala jsem se od ní donést či spíše doklouzat do kostela...to mě úžasně probudilo...a nejen to. Taky jsem se dozvěděla, že je konec velikonočního oktávu. Tedy, velikonočního, už se mi jazyk plete, vánočního! Opice mě cestou zpátky opustila, to jsem si oddechla a na Vesmír se vrátila už zase ve své kůži. Schroustala jsem kdesi cosi...všechno, co mi pod zub přišlo a odpoledne dospávala...stejně jako spousta účastníků. Další se dívali na pohádku, hráli hry či odjížděli – jak bylo řečeno, bylo tu hafo lidí a mrtě jich odjelo – kolik jich zbylo?

(pozn. red.: Mrtě jsou 2/3 hafa.) Každopádně všem za všechno patří velké myšidíky!

Zbytek osazenstva sdílel po večeři své dojmy. Slova se chopil Dědko se svým podobenstvím o hromosvodu a dalšími minipřednáškami, každý mohl hodit do placu slovo, které ho v souvislossti se Silvestrem napadlo...co by napadlo mě? To samé, co zaznělo – zázrak! Ve spoustě věcí, ale především v tom, že jsem přežila! Díky Bohu za to a za vše! Sepjala jsem pacičky, přední, zadní, bácla sebou...jenže co bude dál? V tu ránu se to stalo – blesk a svit a zřím – co zřím? Jů...stal se ze mě jasnovidec!!To je myšiální!! Vidím v horách velikých centrum mládeže, jehož jméno hvězd se dotýká a jež svou rukou Pán chrání a jemu žehná...proběhnou mi další dny...spaní, jídlo, hry, modlitby, témátko o odpuštění, film o svaté Ritě bude...to se těším...postupné vylidňování Vesmíru...zimní výpravu zbývajících a sněhovou lázeň pro P. Tomáše na WC...že by konec? Ale kdepak! To je teprve začátek...

 

Vesmír žije, Vesmír JE!

Pan se z něho raduje...

I já jako malá myš

jsem tu s vámi Bohu blíž...

 

 

POZOR! DNES DVA DNY ZA CENU JEDNOHO! PÁTEK – DEN SEDMÝ

 

V den sedmý Bůh odpočíval – a já se inspirovala.

 

 

(Dva v jednom. - co jste si mysleli? Zadarmo ani myš neklape!!)

 

Ale myšilo mě.

Loučí se a za přízeň děkuje

Vaše

Vesmírná Myš – the best, to si piš!!

+

HeHe

 

P.S. Nevěř všemu, co si přečteš. Následuj myšinstinkt. Jeď na Vesmír.